De cirkel is rond

Ik heb het niet gepland, maar eind januari bleek dat het Stappenplan voor een gezond rouwproces de wereld in zou gaan in de week dat mijn man 16 jaar geleden overleed. Wist ik toen dat ik dit plotselinge verlies ten goede kon keren en dat we op een dag weer blij en gelukkig achterom zouden kunnen kijken. Ik kon niet weten dat deze grote verandering ook een nieuwe richting in mijn leven inzette.

Ik heb er zo veel meer uit kunnen halen.

Nu, 16 jaar na dato, schrijf ik dat ik krachtig, wijs en gelukkig uit de rouw ben gekomen. En er is meer, ik heb er zo veel meer uit kunnen halen! Er zijn namelijk twee boeken over Effectief Rouwen, er is een nieuw rouwmodel en een nieuwe website.
Er is een Stappenplan voor een gezond rouwproces; een thuistraject voor rouw waarmee mensen in hun eigen vertrouwde omgeving, in hun eigen tempo en op hun eigen manier aandacht kunnen geven aan hun verlies.

Het zijn resultaten van jarenlang kijken en luisteren, van lezen en studeren, van vragen en doorvragen, van observeren, onderzoeken en analyseren, van inzichten verzamelen en veel geduld beoefenen. En pas het laatste jaar kwam alles bij elkaar en viel alles op zijn plek. 16 jaar na dato is de cirkel rond! Ik verwonder me er over en het ontroert me want ik wist niet dat ik zo veel moois en waardevols in me heb. Vooral van het thuis-traject krijg ik een warm hart omdat ik weet dat veel mensen in rouw graag handen en voeten willen geven aan hun rouw maar niet weten hoe.

En nu deel ik het met jou en met iedereen die meer wil weten over Effectief Rouwen.

Alle informatie over Effectief Rouwen vind je hier op de website. Je bent van harte uitgenodigd!
Uiterlijk eind februari zijn de Stappenplannen verzendklaar. Je kunt nu jouw Stappenplan reserveren.

Willy

De afbeelding is een tekening van mijn zoon 16 jaar geleden.