Lezingen

Vertellen, één van mijn vreugdes!

Ik beleef veel plezier aan vertellen! Lezingen en presentaties bieden mij iedere keer de mogelijkheid tot verdieping van specifieke thema’s, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Ik vertel met compassie en een vleugje humor:

  • over het nieuwe rouwmodel: het Stappenplan voor een gezond rouwproces
  • over impact, achtergronden, de innerlijke bewegingen, valkuilen en de uitdagingen
  • over bewustwording en persoonlijke groei door rouw
  • over een bepaald thema, specifieke rouwsituatie of vorm van verlies
  • voor een groep professionals of geïnteresseerden

Vanuit ervaringen

De meest effectieve groei ontstaat vanuit persoonlijke ervaringen. Het zijn deze ervaringen die mij op een dieper niveau in mezelf brachten. Ik had de moed om naar de pijnen van mijn verliezen te gaan, deze te voelen zodat ik ze kon helen. Het is daarom dat ik zo comfortabel ben met de thema’s verlies en rouw. Door mijn nieuwsgierigheid en positieve blik op de thema’s ontdekte ik het Stappenplan. Als activiteitenbegeleidster in een inloophuis voor mensen met kanker heb ik veel ervaringen en inzichten opgedaan in een passende begeleiding van mensen met een ernstige ziekte. Ook ben ik ervaringsdeskundige in de omgang met mensen met geheugenproblematiek en klachten van somberheid en depressiviteit.

Presentatie: Licht, Lucht en een Lach in je rouw, én daarna

Op 19-9-2020 presenteerde ik bij Op Hodenpijl het Stappenplan voor een gezond rouwproces. Jeroen Zijlstra was er bij om zijn warme, pure liedjes te laten horen omdat die zo goed passen bij de stappen van het Stappenplan.
Een diep gekoesterde droom kwam die avond uit!

Dit is de impressie.
De liedjes van Jeroen komen van de albums ‘Liefde & Dorpsgevoel’ en ‘Kalm en Ruw’.

De volledige presentatie (1:34:10 uur) is opgenomen in het Videopakket voor rouw.

Beste Willy,

Ik vond het fijn.
Een jaar geleden is mijn zus na drie en een halve week ziek zijn plots overleden. Het is een intens missen wat ik dit jaar ervaar. Ik herken veel van wat je vertelde, maar wat me het meest raakte was dat ieder mens het in zich heeft om gelukkig te worden en dat je vertelde in de rouw gaat het om jou. Je kunt jezelf beter leren kennen. Het volgen van je intuïtie is zo belangrijk.
Dat stuk miste ik tot nu toe, mijn eigen rol in het geheel.
Dank voor dit inzicht.

Veel liefs,
X

Aanvragen of meer informatie

Wil je een lezing aanvragen of meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik help mensen graag op weg door aan te bieden waar behoefte aan is. Dus voel je vrij om je wensen met me te bespreken en je ideeën voor te leggen. Mail of bel me: willy@effectiefrouwen.nl of 06 304 75 714. Je kunt ook het contactformulier gebruiken.