Het boek schrijven vanuit Spanje en Frankrijk

In september 2017 begon ik te schrijven over verlies en rouw. Na een paar maanden voelde ik het verlangen om te schrijven op een andere locatie dan thuis. Dat gevoel werd steeds sterker zodat ik op eerste kerstdag niet anders meer kon dan toegeven aan dat verlangen. Een lieve, reislustige vriend tipte mij een mooie plek. Zo organiseerde ik een schrijf locatie in Ronda in Zuid-Spanje.

Begin januari streek ik neer in Ronda om de boeken Effectief Rouwen om Voluit te Leven te schrijven. Ronda is een oude stad op een berg in de woeste bergstreek Serrana de Ronda, in Andalusië. Er zijn vele prachtige, stokoude gebouwen en architectonisch bouwsels te bezichtigen. En wat is ‘Spaans’ als er zoveel Moorse en Arabische invloeden zijn? De oorsprong van het stierenvechten ligt bijvoorbeeld in Ronda. Ik heb me ondergedompeld in het Spaanse leven en ik heb er geschreven!

De drie weken die ik aanvankelijk had gepland bleken te kort. Uiteindelijk heb ik ruim twee maanden door Spanje en Frankrijk gereisd. Van Ronda naar Granada, naar Toledo en de Spaanse Pyreneeën. En van daaruit naar de Vogezen in Frankrijk. Ik voelde me vrij, krachtig en geïnspireerd door alles wat ik meemaakte, door de mensen die ik ontmoette en de prachtige natuur.  Ik ben door deze reis veranderd. Door deze reis ben ik nog meer gaan beseffen wat belangrijk is voor mij en wat ik wil. Het heeft me nog meer bewust gemaakt van VOLUIT LEVEN. En dat heeft de inhoud van de boeken ook verrijkt.