Je bent krachtig, wijs en moedig genoeg

Wat had ik deze woorden graag gehoord, maar in plaats daarvan werd me verteld, goedbedoeld overigens, dat ik het verlies waarschijnlijk nooit zou kunnen aanvaarden. Of dat het me de rest van mijn leven zou tekenen of dat ik het levenslang zou meedragen.

Hoor jij dit ook?

Ik weet nog hoe er iets in mij werd wakker geschud.
‘Dat gaat me niet gebeuren!’, was mijn eerste innerlijke reactie. Sluimerende kracht, wijsheid en vertrouwen kwamen omhoog, want ik wist dat het goed zou komen met ons. Dat we weer blij en gelukkig achterom zouden kunnen kijken.

Toch waren er dagen dat ik het contact met mijn kracht en wijsheid verloor. Er waren perioden dat ik geen vertrouwen had. Dan voelde ik me machteloos, zielig en een slachtoffer. Dan waren er veel pijnlijke rouwmomenten, liep ik tegen onbegrip aan of was ik gewoon hondsmoe van alles.

Herken je dit?

Dan twijfelde ik óf er wel een einde aan de rouw zou komen, of dat ik het verlies van Frank wel ten goede zou kunnen keren. Ja, dan dacht ik net zoals de mensen met hun goede bedoelingen. Hoe fijn had het geweest als iemand toen had gezegd dat ik krachtig, wijs en moedig genoeg was …

De ‘goede bedoelingen’ raakten mij: mijn eigen gedachten maakten mij boos en verdrietig. Het waren gedachten; overtuigingen over hoe ik dacht dat ik moest rouwen. Deze overtuigingen beperkten mij in mijn vrijheid om dat op mijn eigen manier te doen en in mijn eigen tempo. Toen stelde ik mezelf de vraag hoe het zou zijn om vrij te zijn in de rouw. Volledig vrij!
Ja, toen voelde ik weer mijn vertrouwen en kracht. En is het goed gekomen met ons.

Zo werken goedbedoelde woorden.

Nu zeg ik tegen jou: Óók jij bent krachtig, wijs en moedig genoeg. Je hebt alles in je om te rouwen om jouw unieke manier en in jouw tempo.

Voel je nu de motivatie om met je verlies aan de slag te gaan? Kijk dan of het Thuis-traject iets voor jou is. Of wil je samen met mij werken aan je kracht, wijsheid en moed? Ik bied persoonlijk (rouw)inzicht en workshops intuïtief tekenen. Klik voor meer info op de linken.

Heb je een vraag of opmerking naar aanleiding van deze blog, neem dan contact met me op: willy@effectiefrouwen.nl of 06 304 75 714.