Lezing: Aandacht voor verlies en rouw

Op zaterdagmiddag 7 september 2019 organiseert Willy van Leeuwen, van Effectief Rouwen, in samenwerking met Karen Paternotte, van Paternotte Uitvaartzorg, de lezing Aandacht voor verlies en rouw.

Verlies en rouw krijgen in onze maatschappij steeds meer aandacht; we zien steeds meer de noodzaak om gezond te rouwen zodat we fysieke klachten, burn-out en depressiviteit kunnen voorkomen. We zien steeds meer dat ons verlies tijd, aandacht en zorg vraagt, maar hoe doen we dat?

Verlies kan ons diep raken. We rouwen op dat diepe innerlijke niveau door aandacht voor het verlies én voor onszelf. De buitenwereld vraagt echter voortdurend onze aandacht waardoor we te weinig aan rouwen toekomen. Hoe kunnen we toch ontspannen en de rust vinden om naar ons verlies te kijken en te voelen wat er is? Hoe creëren we helende rouwmomenten?

In deze lezing gaat Willy op deze vragen in. Je kunt haar aandacht, openheid en warmte ervaren waarmee ze je wil uitnodigen en aanmoedigen om te rouwen.

Zelf verloor Willy haar man aan de gevolgen van een bedrijfsongeval. Ze bleef achter met twee kleine kinderen en een bedrijf. Ze was nieuw in het land van verlies en rouw maar kon niets met het traditionele rouwproces. Eigenwijs ging ze zelf op pad. Haar moed, intuïtie en analytisch vermogen leidden haar door alle lagen van de rouw. Het resulteerde in een eigen afgerond rouwproces, een visie op verlies en rouw, een Stappenplan voor gezond rouwproces en een Thuis-traject voor rouw.

Willy: ‘Toen ik vastliep in mijn rouw kon ik mezelf nog maar één vraag stellen: ‘Willy, wat heb je nu nodig?’. Dat was het begin van oprechte aandacht voor mezelf en mijn verlies, en het begin van een gezond rouwproces.’

Bij de lezing kunnen maximaal 25 mensen aanwezig zijn. Wanneer er meer aanmeldingen zijn, is er een extra lezing op zaterdag 28 september 2019. Je wordt daarover tijdig geïnformeerd.

Je bent van harte uitgenodigd op 7 september 2019 in de Adventskerk aan de Julianalaan 3 in Zoetermeer. Vanaf 14:00 uur is de zaal open, om 14:30 uur begint de lezing, waarna u om 16:00 uur een kopje koffie en thee wordt aangeboden. De toegang bedraagt € 15. Je kunt je hier aanmelden.

Graag tot zaterdag 7 september!
Karen (links) en Willy

foto: Robbert Roos