Lezingen

Over verlies en rouw

Alles wat ik weet over verlies en rouw deel ik graag met geïnteresseerden. Dat zijn mensen die zelf rouwen of die een rouwende in hun omgeving hebben en daardoor meer willen weten over verlies, rouw en de omgang met een persoon die rouwt. Dat zijn professionals die in hun werk met verlies en rouw te maken hebben. En ook met mensen die zich in deze onderwerpen willen verdiepen deel ik graag mijn kennis, vaardigheden en inzichten. Ik kan vertellen over de impact, de achtergronden en/of de werking van verlies en rouw op het dieper innerlijk niveau van de mens. Indien gewenst deel ik ook mijn persoonlijke ervaringen, met compassie en een vleugje humor. En uiteraard is er ruimte voor vragen en opmerkingen van de aanwezigen, zowel de persoonlijke als de algemene.

Verlies is een ruim begrip

De lezingen gaan over verlies en rouw, mijn visie daarop en het nieuwe rouwmodel: het Stappenplan voor een gezond rouwproces. Maar het is natuurlijk ook mogelijk een lezing aan te vragen over een bepaald thema rondom verlies en rouw, een specifieke rouwsituatie of vorm van verlies. Verlies is een namelijk een ruim begrip en ieder mens krijgt er mee te maken, maar lang niet altijd wordt een rouwsituatie of verlies als zodanig herkend. Als activiteitenbegeleidster in een inloophuis voor mensen met kanker heb ik veel inzichten opgedaan in een passende begeleiding van mensen met een ernstige ziekte. Ook ben ik ervaringsdeskundige in de omgang met mensen met geheugenproblematiek en klachten van somberheid en depressiviteit.

Aanvragen of meer informatie

Wil je een lezing aanvragen of wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik help mensen graag op weg door aan te bieden waar behoefte aan is. Dus voel je vrij om je wensen met me te bespreken en je ideeën voor te leggen. Mail of bel me: willy@effectiefrouwen.nl of 06 304 75 714.

In november 2019 stond ik op het podium van Theater Branoul in Den Haag. Een droom kwam uit! In de video links vertel ik mijn verhaal: de worstelingen, de dieptepunten en de successen.

Als je je rouwproces gezond doorloopt kom je krachtig, wijs en gelukkig uit je rouw.
Daar heb je je leven lang profijt van.
Dat is Effectief Rouwen.
En dat is mijn uitnodiging!