Ruimte om je eigen gevoel te blijven volgen

In een blog over afscheidsrituelen maakte Willy op een hele heldere manier duidelijk waarom een goed afscheid zo belangrijk is. Ik moest toen weer denken aan het moment zo’n  20 jaar geleden toen ik het huis uit ging. Hierbij heb ik het afscheid van mijn huis en ouders gemist. Af en toe borrelt de pijn van het gemis op en na het lezen van deze blog hoopte ik misschien wat tips te krijgen over mijn situatie door Willy een mail te sturen.

Ze stuurde heel snel een reactie en er werden mogelijkheden aangereikt die ik heb toegepast en mij hebben geholpen dit op een liefdevolle en vredige manier af te sluiten.

Ik vind het prettig dat Willy goed kan luisteren en inleven. De hulp en ideeën worden niet op een dwingende manier maar heel liefdevol gebracht wat ruimte geeft om je eigen gevoel te blijven volgen.

Willy heeft me weer moed gegeven en inzichten

Ik heb Willy benaderd voor een consult omdat ik graag met een professional wilde praten over mijn grote verlies en om inzichten te krijgen. Mensen om mij heen zeggen: Sterkte en een ieder gaat zijn weg. Ik denk dat het zo werkt in het dagelijkse leven. Natuurlijk zijn er ook mensen die steun geven, zelf ook een verlies gehad hebben, maar die zijn op 1 hand te tellen.

Resultaat: Ik voelde een blij gevoel toen ik wegging. Natuurlijk krijg ik dagelijks nog de tranen in mijn ogen over mijn kostbaarste verlies, maar Willy heeft me weer moed gegeven en inzichten.

Willy is een lieve vrouw met een aangename stem en iemand die echt luistert (wat zo belangrijk is). Het was een eindje rijden maar zeker de moeite waard. En als ik iemand tref die ook zo worstelt, dan ga ik zeker adviseren om contact op te nemen met Willy.

De omwenteling naar vooruit kijken en leven

Mijn probleem was de vicieuze cirkel van rouw waar ik in zat na het overlijden van mijn vrouw. Dit uitte zich in futloosheid en depressiviteit. Ik ervaar dat rouwen niet na een korte periode voorbij is maar dat het een langdurig proces is waarbij de coaching van Willy mij handvatten biedt om door dit proces te gaan. Het grootse resultaat dat ik heb bereikt is dat ik niet meer terugkijk naar wat ik niet meer heb maar vooruit wil gaan en energie heb om hierin stappen te nemen. Deze 180 graden verandering heb ik alleen kunnen maken met de hulp en adviezen van Willy.

Ieder mens krijgt vroeg of laat met rouw te maken. Schaam je niet om hulp te vragen om ‘effectief te rouwen’ en zo de omwenteling te maken van terugkijken en rouwen naar vooruit kijken en leven. Jouw dierbare zit in je hart: Willy leert je hier op een positieve en respectvolle manier mee om te gaan en vooral vooruit te kijken en overeenkomstig te handelen.

Ik sta te popelen om te beginnen!

‘Ik had het niet meer naar mijn zin op het werk en met mijn naaste collega. Ik wist niet of ik aan deze relatie moest werken of een andere werkplek moest zoeken. Na de workshop Intuïtief Tekenen bij Willy heb ik de stap genomen om te solliciteren en meteen ander werk gevonden. En in september start ik met de opleiding holistisch kindercoach. Ik sta te popelen om te beginnen!

Willy is een warme, rustige, betrokken vrouw. Ze geeft op respectvolle manier respons op de tekening die je maakt. Mijn tekening en Willy’s feedback gaven me een heel goed inzicht in de situatie waarin ik verkeerde.
Gun jezelf dit moment van rust en bezinning!’

… wat me het meest raakte …

Ik ontving een review over de presentatie van het Stappenplan voor een gezond rouwproces op 19-9-2020 bij Op Hodenpijl.

Ik vond het fijn.
Een jaar geleden is mijn zus na drie en een halve week ziek zijn plots overleden. Het is een intens missen wat ik dit jaar ervaar. Ik herken veel van wat je vertelde, maar wat me het meest raakte was dat ieder mens het in zich heeft om gelukkig te worden en dat je vertelde in de rouw gaat het om jou. Je kunt jezelf beter leren kennen. Het volgen van je intuïtie is zo belangrijk.
Dat stuk miste ik tot nu toe, mijn eigen rol in het geheel.
Dank voor dit inzicht.

Veel liefs,

Helder! Dat is het sleutelwoord.

Ik had behoefte en wilde duidelijkheid en advies rondom rouwen.
Door de sessies met Willy ben ik zoveel meer te weten gekomen over mijzelf. Hoe ik in het leven sta maar ook wat ik mag en kan doen. Willy heeft me daarin fantastisch begeleid en laten zien dat je mag zijn wie je bent! Ze heeft me zoveel duidelijkheid gegeven. Ik voel me zoveel meer mens. Gek hè, maar vooral na de laatste sessie lijk ik herboren! Helder! Dat is het sleutelwoord.

Met Willy werken is geen werken maar een soort van thuis komen bij jezelf.
Ze kan heel goed luisteren maar ook aanvoelen wat iemand voelt en beleeft.

– een waar cadeau!

‘Wat een prachtige workshop heb ik van Willy mogen ontvangen! Ik ging er zonder verwachtingen en als nieuwe ervaring in. Natuurlijk had ik voor aanvang wel het beeld ‘gewoon’ te gaan tekenen met mooie vormen en kleuren wat mogelijk iets over mij verteld. Alleen dat de intuïtieve en unieke werkwijze van Willy mij tot zo’n inzicht wist te brengen wat mij zó diep raakte had ik nooit gedacht – een waar cadeau!

Willy begeleidt je van begin tot eind als een coach door nieuwsgierig, betrokken en helder in haar communicatie te zijn waarbij het verhaal in de tekening zich als vanzelf ontvouwt, jouw verhaal. Wat we begonnen als een kennismaking met intuïtief tekenen is een individuele sessie geworden. Ik raad dit iedereen aan en ik kijk uit naar de volgende workshop’.

… een mooier en vollediger leven creëren …

De lezing die Willy van Leeuwen op 20 januari 2020 bij ons hield was overzichtelijk, intiem en verhelderend. Vooral het inzicht dat het mogelijk is om vanuit een ondenkbaar groot verlies een mooier en vollediger leven te creëren is ‘mind blowing’ Het is een aanrader om haar uit te nodigen om te spreken voor een groep of voor een zaal met geïnteresseerden.

… en raakte direct mijn kern …

Mijn vraag was: wat beweegt mij en roert mij in mijn diepste wezen?
Na onze sessie is het grootste resultaat dat ik nu weet wat ik onbewust al wist en wat zichtbaar is geworden.
Wat mij roert is het zien van onbaatzuchtigheid, in alle vormen.
Ik heb binnen een week 2 projecten,  die in mij borrelen en die mij raken, leven ingeblazen.

Willy, jouw unieke methode is zo verhelderend en raakte direct mijn kern, waar het om gaat.
Dank je wel daarvoor! Ik zal iedereen die een vraag heeft of ergens meezit naar jou doorverwijzen!

Liefs

Je bent hier niet alleen in

Lezing: Aandacht voor verlies en rouw (Zoetermeer, 7-9-2019)

Hoe neem je rouw, verdriet en verlies mee in je dagelijkse leven? Hoe ga je daarmee om? Soms of vaak stop je dat weg om door te kunnen gaan en soms stapel je dat dagen achtereen op. En dan denk je: ‘Hoe nu verder?’.
Om aandacht te geven aan je gevoel en daar bewust mee om te gaan en te ervaren kwamen op zaterdag 7 september mensen samen in het pittoreske Adventskerkje in Zoetermeer.
Naast herkenbare verhalen en tips om bij jezelf te voelen hoe jouw ervaringen zijn, leidde Willy de aanwezigen door vele herkenbare verhalen en emoties. Wat fijn om te merken dat meer mensen hetzelfde doormaken en dat het voor een ieder een weg is om te gaan.
Aandacht voor jezelf ‘Hoe gaat het vandaag met je’, ‘Wat heb je vandaag nodig’. Hoe reageert de omgeving op jouw verdriet en rouw en hoe reageer jij daarop?
Het Stappenplan voor een gezond rouwproces helpt je daarbij, het is een wijze waarop je met jezelf en je rouw aan de slag kunt gaan. Wellicht niet elke dag even actief, maar geleidelijk ervaar je dat je sterker en evenwichtiger wordt.
Er heerste een rustige sfeer waarin in vertrouwen kon worden gedeeld, met een lach en een traan. Na afloop een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij gaf de mensen de ruimte om met elkaar na te praten en jezelf in de ander te herkennen. Je bent hier niet alleen in.
Een wandeling door het schattige kerkje die voor vele doeleinden wordt gebruikt maakte de middag compleet. Het was een fijne, betekenisvolle en leerzame middag.

Dank je wel, Willy

Rustmoment in een hectisch onzeker bestaan

Willy was vanaf mei 2013 gedurende 5 jaren bij ons Inloophuis betrokken als vaste activiteitenbegeleidster voor de workshop Intuïtief Tekenen, zij verzorgde deze activiteit tweemaal per maand voor onze gasten.
Door haar enthousiasme, rust, betrokkenheid en inlevend vermogen heeft zij deelname aan deze activiteit voor vele van onze gasten een waardevolle aanvulling weten te maken in hun leven. Laagdrempeligheid staat bij Willy voorop en zij hanteert daarbij als uitgangspunt dat iedereen kan tekenen. Op een subtiele, begripvolle en geduldige wijze liet zij onze gasten stapsgewijs ervaren dat iedereen kan tekenen en vervolgens gaf zij, in duidelijke en begrijpelijke taal, uitleg over de gemaakte tekeningen. Hierdoor wist zij gasten moeiteloos voor deze activiteit te winnen en het maakte ook dat de gasten buiten de lessen om vaak thuis verder gaan met tekenen. Zij legden de gemaakte tekeningen vervolgens voor aan Willy voor een toelichting en op maat feedback. Deelname aan de activiteit ‘intuïtief tekenen’ betekende voor onze gasten vaak een rustmoment in een hectisch onzeker bestaan. Door de aandacht die het tekenen vroeg, maakten zij het hoofd ‘leeg’ en dat was ontzettend verrijkend en ontspannend.

Wij zijn blij met de getoonde inzet van Willy en kijken terug op een fijne en waardevolle samenwerking.