Thuis-traject voor rouw

Met het Thuis-traject voor rouw kun je zelf thuis op je eigen manier en in je eigen tempo rouwen. Het bestaat uit het zelfhulpboek en het werkboek Effectief Rouwen om Voluit te Leven, en de geluidsopnamen van de ontspanningsoefeningen en visualisaties. Het zelfhulpboek beschrijft het Stappenplan voor een gezond rouwproces.

Door gezond te rouwen ga je waardering voelen voor de persoon of de situatie die je mist,  voor het contact en voor de periode met die persoon of situatie. Je ervaart dan blijdschap, liefde, trots en dankbaarheid. Dat is de vervulling van wat je eerst als een gemis hebt ervaren. Je hebt dan mooie, warme herinneringen en kunt terugkijken naar het verleden zonder dat je verdrietig of boos wordt of je schuldig voelt.

Rouw is een natuurlijk proces en het Stappenplan volgt dit proces. Binnen dit proces heb je je eigen unieke rouwmomenten en rouwreacties. Zo rouw je moment voor moment, dag voor dag en stap voor stap. Zo bereik je voortgang en een einde aan de rouw. Het Stappenplan biedt houvast; je weet waar je bent in het proces en je weet wat je kunt doen en laten.

Je rouwt op een dieper innerlijk niveau. Je hart is de toegangspoort naar dat niveau. Door aandacht te geven aan ieder rouwmoment kom je vanzelf op dat niveau waar ook je wijsheid is, je creativiteit en je spontaniteit. Daar kom je in contact met je zachtheid, je mildheid en je oprechtheid. En deze kwaliteiten helpen je om gezond, krachtig en wijs uit de rouw te komen. Mensen zeggen dan ook: ‘Ik ‘ben er sterker uit gekomen.’ Dit geeft aan dat gezonde rouw niet alleen een vervullend maar ook een verrijkend proces kan zijn.

Niet alleen door te lezen, ook door te schrijven, bewust te ontspannen, te tekenen, te luisteren, te visualiseren en bijvoorbeeld op te ruimen, kun je rouwen. Al deze manieren ondersteunen je in je rouwproces.

Het Thuis-traject voor rouw is een reis naar binnen; je geeft aandacht en zorg aan jezelf en je rouwproces en je neemt daar de tijd voor die je nodig hebt.
Zie het als een informatiebron die je erbij pakt wanneer je wilt (terug)lezen over verlies en rouw. Als een maatje die met je meeloopt, die helpt en ondersteunt wanneer je dat nodig hebt. Zie het als aanmoediging en stimulans voor bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt het gebruiken bij alle vormen van verlies, want rouw draait niet om het verlies, maar om de rouwende. Dus niet alleen bij overlijden, maar ook bij (echt)scheidingen, ontslag, verhuizing, brand, diefstal, ongeval, miskraam, abortus en vroeggeboorte. En bijvoorbeeld ook bij verlies door ziekte, faillissement, reorganisatie, pensionering, ouderdom, conflicten, ruzies en afstand.
Je kunt het gebruiken bij verlies dat je nu ervaart, maar ook bij oud verlies en toekomstige verliezen.

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.