Thuis-traject voor rouw

Er wordt zo makkelijk gezegd dat je moet rouwen op je eigen manier en in je eigen tempo. Maar wat als je nog nooit hebt gerouwd? Wat als je niet weet wat je eigen manier is? Dan kun je wel wat handvaten gebruiken om aan de slag te gaan.

Met je rouw aan de slag gaan?
Ja, want rouw is innerlijk werk. Je rouwt op een dieper innerlijk niveau in jezelf. Daar is de pijn van je verlies, én daar zijn je wijsheid, je creativiteit en spontaniteit. Daar kom je in contact met je zachtheid en oprechtheid. Daar vind je kracht en moed. Op dat niveau ben je wie je werkelijk bent, met je verlangens, talenten en vermogens. En deze unieke kwaliteiten helpen je om te rouwen op jouw manier en in jouw tempo:

Dan weet je wat je nu nodig hebt.
Dan weet je wat goed is voor jou om te doen of te laten.
Dan weet je wat werkt voor jou.
Dan weet je wat je wilt
Dan weet je wat de volgende stap is.
Dan blijf je gezond

Wil je ook ontdekken hoe jij rouwt op jouw manier en in je eigen tempo?
En wil je die manier en dat tempo ook meenemen in je nieuwe leven?

Dan is hier het ©Thuis-traject voor rouw. Het bestaat uit:

 • het zelfhulpboek Effectief Rouwen om Voluit te Leven
 • het bijbehorende werkboek
 • alle geluidsopnamen van de ontspanningsoefeningen en visualisaties

Het zelfhulpboek beschrijft het Stappenplan voor een gezond rouwproces. Rouw is een natuurlijk proces en het Stappenplan volgt dit proces. Daarbinnen heb je je eigen unieke rouwmomenten en rouwreacties. Zo rouw je moment voor moment, dag voor dag en stap voor stap. Zo bereik je voortgang en gaat je rouw geleidelijk over in leven op jouw unieke manier, jouw Voluit Leven.‘Wat fijn dat er zoiets bestaat als wat jij hebt gecreëerd!
Ik ga ermee aan de slag.’


Stappenplan voor een gezond rouwproces

 • Stap 1: Gezond met je emoties omgaan

  Doordat de vele emoties je innerlijke rust en ontspanning verstoren, word je labiel. Door gezond met je emoties om te gaan zal je stabiliteit ervaren. Je bent helder in je denken, willen, voelen en handelen. Het is de basis van een effectief rouwproces.

 • Stap 2: Je verlies erkennen

  Je verlies ontkennen is een logische reactie. De pijn, de leegte, het verlies en de gevolgen van je verlies wil je nog niet zien en nog niet voelen. Je wilt jezelf beschermen. Door je verlies te erkennen krijg je inzicht in alle aspecten van je verlies.

 • Stap 3: Je verlies nemen

  Het gevoel dat je verder wilt is de enige motivatie om je verlies te nemen. Door je verlies te nemen scheid je het verleden van het nu. Je realiseert je dat je nooit meer … of dat … nooit zal gebeuren. Het is het omkeerpunt in je rouwproces en genereert kracht en moed.

 • Stap 4: Je nieuwe situatie zien en inrichten

  In de nieuwe situatie is alles anders. Er is veel te regelen, te beslissen en te organiseren. Waar begin je? Wat wil je behouden, wat kan weg? Opruimen dus! Door je nieuwe situatie te zien en in te richten creëer je overzicht en ruimte voor jezelf.

 • Stap 5: Je herinneringen koesteren

  Je kunt niet rouwen zonder dat je je herinnert. In een gezond rouwproces komen herinneringen omhoog. Maar niet alle herinneringen zijn fijn of mooi. Het doel is waardering en vervulling te voelen voor alle herinneringen zodat je ontspannen en blij kunt terugkijken naar het verleden.

 • Stap 6: Je dromen waarmaken

  Door aandacht te geven aan je toekomst bepaal je de richting. Door aan de slag te gaan met je plannen ervaar je daadkracht en creatiekracht. Door je dromen waar te maken voel je bewondering. Ook als je geen bewuste dromen, plannen of wensen hebt, zal deze stap je inspireren om verder te kijken dan vandaag.

Het intellectueel eigendom van het ©Stappenplan voor een gezond rouwproces en het ©Thuis-traject voor rouw zijn vastgelegd bij CC Proof in Amsterdam.

Het Thuis-traject biedt je de handvaten, inzichten en vaardigheden
om op meerdere manieren naar dat diepere innerlijk niveau te gaan.
Door te lezen, te schrijven, bewust te ontspannen, te tekenen, te luisteren en te visualiseren
kom je tot een vervullend, verrijkend en afgerond rouwproces,
op jouw manier en in jouw tempo.

Een persoonlijke weg mét hulp

‘In mijn werk kom ik vaak mensen tegen die met rouw en verlies te maken hebben. Om hen op het pad van Effectief rouwen te brengen wilde ik zelf zien hoe het Stappenplan eruit ziet. Het Stappenplan is heel troostrijk voor mensen om te weten dat rouwen een keer afgelopen is! En dat rouwen kan transformeren naar een goede toekomst met mogelijkheden en zingeving. En ook dat rouwen heel persoonlijk is maar dat de stappen die Willy heeft beschreven zo logisch zijn dat ze voor ieder een houvast bieden. Veel mensen hebben het idee dat rouwen iets is wat je alleen moet doen. Mensen zoeken vaak pas hulp als zij helemaal zijn vastgelopen.
Ik beveel dit Thuis-traject aan omdat het juist ondersteuning biedt in het ‘alleen’ rouwen, thuis in eigen sfeer. Een persoonlijke weg mét hulp.’

Lineke van de Scheur,
directeur en oprichter van U Staat Centraal

Bij aankoop van het Thuis-traject ontvang je:

Zelfhulpboek

In het Zelfhulpboek Effectief Rouwen om Voluit te Leven staat het Stappenplan voor een gezond rouwproces uitgebreid per stap omschreven. Extra hoofdstukken zijn:

 • Zelfzorg + als je rouwt
 • Rouwen met kinderen
 • Twintig tips voor de omgeving
 • Zelfreflectie

Uitvoering in paperback
Formaat: 17 x 24 cm

Werkboek

Het Werkboek Effectief Rouwen om Voluit te Leven. Dit bevat:

 • 11 intuïtieve tekenopdrachten
 • 11 ontspanningsoefeningen
 • 11 visualisaties
 • 7 schrijfopdrachten
 • 3 huis-tuin-en-keukenopdrachten
 • 1 toegift

Uitvoering in paperback
Formaat: 17 x 24 cm

Geluidsopnamen

3 uren geluidsopnamen van de

 • 11 ontspanningsoefeningen
 • 11 visualisaties.

Je hebt toegang tot een exclusief album op mijn Vimeokanaal op het internet. Door het luisteren naar en het volgen van de ingesproken oefeningen en visualisaties zal je nog meer kunnen ontspannen, je rouw zal intensiveren en daardoor kun je de voortgang behouden. Er is ook een Vimeo-app beschikbaar. Je kunt zo vaak luisteren als je wilt.

Mooie herinneringen in je hart sluiten

Je kunt niet rouwen zonder dat je je herinnert. Herinneringen zijn onderdeel van je rouwproces.

In deze visualisatie kun je op een ontspannen manier een mooie herinnering in je hart sluiten.

‘Vul je hart maar met blijdschap, liefde, trots en dankbaarheid.’

Na ontvangst stuurt ze me een berichtje:
‘Toen ik op je website kwam en je Stappenplan doorlas,
wilde ik er direct meer over weten.
Ik heb mezelf het Thuis-traject CADEAU gedaan!’

Je ontvangt het Thuis-traject voor € 165*

*Inclusief BTW en verzendkosten
Levertijd: 2 tot 4 werkdagen