Rouw en innerlijk kind

Niet geheelde pijn uit je kindertijd en jeugd kan de oorzaak zijn van stagnatie in je rouwproces. In deze blog heb ik de connectie tussen het innerlijke kind en stagnatie bij rouw beschreven.

Zingeving aan verlies

Als je rouwt kunnen de vragen ‘Waarom ik?, ‘Waarom dit verlies?’ en ‘Waarom gebeurt dit mij?’ je een tijd bezig houden. Dat begint al in de fase van de ontkenning van het verlies.

Effectief Rouwen met kinderen

In deze blog beschrijf ik een paar belangrijke inzichten die jou als ouder, verzorger, opvoeder, gezinslid, familielid kunnen helpen bij het rouwen met kinderen

Hoogsensitiviteit en rouw

Als je hoogsensitief bent kun je in de rouw meer valkuilen ervaren, juist door die hoogsensitiviteit. Maar je kunt deze krachtige kwaliteit ook inzetten als een extra hulpmiddel. Hoe ga je om met je hoogsensitiviteit en je verlies?

Complexe rouw

Ook wel traumatische of langdurige rouw, of PCRS. Wat zijn de signalen en oorzaken? Welke behandelingen, therapieën en combinaties van reguliere en complementaire zorg zijn er mogelijk?

Herdenken bij verlies en rouw

Als rouw een uniek persoonlijk proces is, herdenk je ook op je eigen manier. Deze ruimte kan je volledig benutten. Hoe neem je die ruimte in, precies zoals jij het nodig hebt en het jou voedt?

Rouwen verandert je leven en jij verandert door je rouw.

Je verlies kan een grote verandering in je leven zijn. Door daar om te rouwen verandert je (dagelijks) leven. En ook jij verandert door de rouw, want rouw vergt innerlijk werk. Hoe ga je met deze veranderingen om?

Zelfzorg bij rouw

Zelfzorg is goed voor jezelf zorgen met het doel gezond te blijven. Het is het vermogen om naar jezelf te kijken, vast te stellen of je goed voor jezelf zorgt en eventueel jezelf bij te sturen en te motiveren. Hoe zorg je goed voor jezelf als je ook in de rouw bent?