Workshop: Geef kleur aan je rouw

Wil je op een creatieve manier aan de slag met je verlies?
Wil je bewuster aandacht geven aan je rouw?

Wil je rust in hoofd, hart en lijf?
Wil je op een zachte, eenvoudige manier in contact komen met je wijsheid?

Wil je voortgang in je rouwproces?

Intuïtie: Je innerlijke navigator

Een ander woord voor intuïtie is je spontane weten. Je weet ineens iets of je ziet ineens de oplossing. Dat is een inzicht. Je intuïtie is je feilloze, innerlijke navigator die weet wat jij nu nodig hebt, wat goed voor je is, waar je gelukkig van wordt en waar je van kunt genieten.
Door intuïtief te tekenen kom je op een eenvoudige manier in contact met je intuïtie. Iedere tekening laat iets zien, want wat innerlijk leeft, wordt zichtbaar in vorm, kleur, beweging en krijgt een plek. Dit biedt duidelijkheid, nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen bij vragen en in situaties. Die inzichten kunnen spontaan tijdens het tekenen opkomen, maar ook nog daarna.

Iedereen kan intuïtief tekenen

Jij ook, want ieder mens is van nature intuïtief. Ervaring met tekenen is niet nodig. Je hoeft niet mooi of realistisch te kunnen tekenen en kleuren. Ook als je lang niet hebt getekend, kun je deelnemen. Als je eenmaal begint, ontstaat er vanzelf iets, uit jouw hand, uit jouzelf. Door intuïtief te tekenen maak je ruimte voor je intuïtie, je creativiteit, je spontaniteit, je inspiratie, je nieuwsgierigheid en je uniciteit. Je ervaart ordening, overzicht, harmonie, continuïteit, stabiliteit en vrijheid.

Laat je leiden door je intuïtie en laat je verrassen!

Resultaten van intuïtief tekenen:

  • Je krijgt inzicht in het hier en nu, in waar het nu om gaat.
  • Je krijgt inzicht in je denken, voelen, willen en handelen.
  • Je krijgt inzicht in jezelf, de buitenwereld en jouw plek daarin.
  • Je krijgt inzicht in hoe je naar het verleden en naar de toekomst kijkt.
  • Je komt dichter bij je wensen, behoeften, dromen en verlangens.
  • Beperkende patronen worden zichtbaar.
  • Je kunt ervaringen verwerken.
  • Je kunt loslaten.
  • Je kunt de situatie opnieuw inrichten zoals jij het wilt.

Twijfel je of dit iets is voor jou?
Vind je het spannend om op deze manier uiting te geven aan je verlies en rouw?

Ik werk in een kleine groep van maximaal 4 mensen (mezelf meegeteld) in een veilige, huiselijke setting. Als activiteitenbegeleidster in een inloophuis voor mensen met kanker heb ik veel ervaring opgedaan met eenvoudige en toch zeer krachtige en helende tekenopdrachten.

Jouw ontspanning staat voorop, want dat is de fijnste houding waarin je ook het meest ontvankelijk bent voor je intuïtie en wijsheid. Van te voren is het fijn als je een vraag hebt die je wilt inbrengen in je tekening(en). Maar dat hoeft niet, want dan blijkt later tijdens het tekenen waar het om gaat. Zo geeft iedere deelnemer kleur aan zijn eigen rouwproces en zijn er mooie en waardevolle uitwisselingen mogelijk. Heb je vragen over de tekeningen uit het werkboek van het Stappenplan? Neem die tekeningen dan mee. We kijken er samen naar en jij komt tot inzicht.

Je gaat altijd blij, opgelucht en met nieuwe inzichten naar huis.

Datum en aanmelding:  door de (steeds wijzigende) corona-maatregelen heb ik voorlopig geen nieuwe datum vastgesteld. Wel kun je contact met me opnemen als je individueel of samen met iemand anders wilt komen tekenen, bijvoorbeeld samen met je vriend(in), broer, zus, partner, vader, moeder, collega.
Tijden: de workshop duurt 2 uren, ’s ochtends of ’s middags, de tijden worden vastgesteld in onderling overleg.
Adres: Besten van Brienenstraat 9, Schipluiden
Kosten: individueel € 100, kom je samen dan betaal je € 50 per persoon. Dat is inclusief alle materialen, duiding van je tekening(en), koffie, thee en versnaperingen

Heb je behoefte aan meer informatie? Of wil nog iets overleggen? Neem gerust en vrijblijvend contact met me op willy@effectiefrouwen.nl
of 06 304 75 714.

Of wil je liever dieper je rouwproces in? Lees dan hier verder: Rouwinzicht.

Gun jezelf dit moment van rust en bezinning.

Willy is liefdevol, eerlijk en respectvol.

De ochtend heeft mij echt inzicht en duidelijkheid gegeven in de situatie waarin ik verkeerde.’