Workshop: Geef kleur aan je rouw

Intuïtief tekenen

In de workshop Geef kleur aan je rouw ga je door intuïtief te tekenen aan de slag met je verlies. Het is een eenvoudige en zachte manier om in contact te komen met je eigen-wijsheid. Intuïtie is je spontane weten; je weet ineens iets of je ziet ineens de oplossing. Dat is een inzicht. Je intuïtie is je feilloze, innerlijke navigator die weet wat jij nu nodig hebt, wat goed voor je is en waar je gelukkig van wordt.

Ervaring is niet nodig

Ieder mens is van nature intuïtief. Ervaring met tekenen is niet nodig. Je hoeft niet mooi of realistisch te kunnen tekenen en kleuren. Ook als je lang niet hebt getekend, kun je deelnemen. In het begin bied ik altijd oefeningetjes aan om te wennen en op te starten, omdat je bijvoorbeeld nog veel gedachten hebt, twijfelt aan je tekenvaardigheden of omdat je niet weet wat er gaat gebeuren.  Zo kom je vanzelf in een ontspannen en ontvankelijke houding. Als je eenmaal begint, ontstaat er vanzelf iets, uit jouw hand, uit jouzelf.

Inzichten en helende momenten

Iedere intuïtieve tekening laat iets zien. Want wat innerlijk leeft, wordt zichtbaar in vorm, kleur, beweging en krijgt een plek. Dit biedt duidelijkheid en mogelijke oplossingen bij vragen en in situaties. Deze inzichten en helende momenten kunnen spontaan tijdens het tekenen opkomen, maar ook nog daarna.

Dichter bij jezelf

Door intuïtief te tekenen ontspant je lichaam en komt je denken tot rust. Je maakt ruimte voor je intuïtie, je creativiteit, je spontaniteit, je inspiratie, je nieuwsgierigheid en je uniciteit. Je komt dichterbij jezelf. Je ervaart ordening, overzicht, harmonie, continuïteit, stabiliteit en vrijheid. De inzichten die je krijgt komen uit een diepere laag in jezelf, je kunt ze niet bedenken.

Laat je leiden door je intuïtie en laat je verrassen. Je creëert altijd een unieke, eigen tekening!

‘Gun jezelf dit moment van rust en bezinning.
Willy is liefdevol, eerlijk en respectvol.
De ochtend heeft mij echt inzicht en duidelijkheid gegeven in de situatie waarin ik verkeerde.’

Resultaten van intuïtief tekenen:

  • Je krijgt inzicht in het hier en nu, in waar het nu om gaat.
  • Je krijgt inzicht in je denken, voelen, willen en handelen.
  • Je krijgt inzicht in jezelf, de buitenwereld en jouw plek daarin.
  • Je krijgt inzicht in hoe je naar het verleden en naar de toekomst kijkt.
  • Je komt dichter bij je wensen, behoeften, dromen en verlangens.
  • Beperkende gedrags- en denkpatronen worden zichtbaar.
  • Je kunt ervaringen verwerken.
  • Je kunt loslaten.
  • Je kunt de situatie opnieuw inrichten zoals jij het wilt.

Deze inzichten komen spontaan in je op. Als je niet helder krijgt wat je tekening laat zien, begeleid ik je daar bij. Zo komen we samen tot inzicht. Zo nodig help ik je verder om stappen te zetten. 

Kleine groep

Ik werk in een kleine groep van maximaal 4 mensen (mezelf meegeteld) in een huiselijke setting. Jouw ontspanning staat voorop, want dat is de fijnste houding waarin je ook het meest ontvankelijk bent voor je intuïtie en wijsheid.
Als holistisch therapeut en activiteitenbegeleidster in een inloophuis voor mensen met kanker heb ik veel ervaring opgedaan met eenvoudige en toch zeer krachtige en helende tekenopdrachten.

Een situatie of vraag inbrengen

Je kunt een vraag of situatie inbrengen, maar dat hoeft niet. Want dan blijkt later tijdens het tekenen waar het om gaat. Zo geeft iedere deelnemer kleur aan zijn eigen rouwproces en zijn er mooie en waardevolle uitwisselingen mogelijk.

Heb je vragen over de tekeningen uit het werkboek van het Thuis-traject voor rouw? Neem die tekeningen dan mee. We kijken er samen naar en jij komt tot inzicht.

Je gaat altijd opgelucht en met nieuwe inzichten naar huis.

Aanmelden 

Data:  Helaas kan ik om gezondheidsredenen voorlopig geen workshops aanbieden. In november 2023 is bij mij borstkanker geconstateerd. Ik blog wel over mijn rouwproces en ervaringen: BorstkankerBlog.

Tijden: van 10:00 uur tot 12:30 uur. Inloop vanaf 9:45 uur.
Adres: Besten van Brienenstraat 9, Schipluiden. Je kunt vlakbij gratis parkeren.
Kosten: individueel € 50 per workshop. Kom je samen, bijvoorbeeld met je vriend(in), zus, collega, dan betaal je € 40 per persoon. Dat is inclusief alle materialen, duiding van je tekening(en), koffie, thee en versnaperingen.
Aanmelding: Je kunt je aanmelden via het contactformulier,
of met de knop Aanmelden workshop.

Twijfel je of dit iets is voor jou? Vind je het spannend om op deze manier uiting te geven aan je verlies en rouw? Neem vrijblijvend contact met me op zodat we alvast een beetje kunnen kennismaken; willy@effectiefrouwen.nl

Naast deze workshop is het ook mogelijk om in overleg een andere datum en tijd vast te stellen, en eventueel op een andere locatie. Bijvoorbeeld als je liever individueel wilt komen tekenen of met een eigen groepje. Daarnaast geef ik ook workshops bij bedrijven en welzijnsorganisaties op locatie. Stuur me gerust een berichtje met je vraag, suggestie of voorstel; willy@effectiefrouwen.nl of via het contactformulier. 

Als je behoefte hebt aan meer verdieping of één op één begeleiding? Lees dan meer over Rouwinzicht.