Over mij

Rouwen vanuit mijn hart

Omdat ik niet zoveel kon met het traditionele rouwproces, ging ik zelf eigenwijs op pad in het land van verlies en rouw. Ik heb het verkend vanuit mijn hart. Ik rouw vanuit mijn hart.

Ik heb ontdekt dat verlies en rouw je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording stimuleren. Als ik werk met mensen in rouw ligt daar mijn focus: gezond, krachtig en wijs uit de rouw komen. In 2009 ben ik afgestudeerd als holistisch (kinder)therapeut.

In september 2017 begon ik te schrijven over verlies en rouw. Het was een prachtig intuïtief creatieproces want steeds meer informatie, kennis, vaardigheden en wijsheid werden zichtbaar, kwamen bij elkaar en vielen op hun plek. Ik weet nog hoe verbaasd en verheugd ik was toen ik me realiseerde dat onder mijn hart, ogen en handen een nieuw rouwmodel was ontstaan: het Stappenplan voor een gezond rouwproces.

Begin 2018 was ik  voor de boeken een paar maanden in Spanje om te schrijven en het Spaanse Voluit Leven te ervaren. Hier kun je mijn reisverslag lezen.

Het schrijven heeft ook geleid tot een nieuw perspectief op verlies en rouw, het zelfhulpboek en het werkboek Effectief Rouwen om Voluit te Leven, en het Thuis-traject voor rouw waarin alles samen komt.

Ik houd van wandelen, ben graag buiten, beetje tuinieren. En mijn nieuwste hobby is weven. Af en toe post ik wat op Instagram.

In november 2019 deed ik mee aan Stories Worth Sharing, waar ik mijn verhaal deelde op het podium. Een droom kwam uit!

‘Ik vind het prettig dat Willy goed kan luisteren en inleven.
De hulp en ideeën worden niet op een dwingende manier
maar heel liefdevol gebracht wat ruimte geeft om je eigen gevoel
te blijven volgen.’