Over mij

Rouwen vanuit mijn hart

Omdat ik niet zoveel kon met het traditionele rouwproces, ging ik zelf eigenwijs op pad in het land van verlies en rouw. Ik heb het verkend vanuit mijn hart. Ik rouw vanuit mijn hart.

Ik heb ervaren dat rouw zuiverend en helend werkt. Dat verlies en rouw je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording stimuleren. Als ik mensen in rouw begeleid ligt daar mijn focus: gezond, krachtig en wijs uit de rouw komen.

In 2009 ben ik afgestudeerd als holistisch (kinder)therapeut. Mijn begeleiding is 100% intuïtief; ik volg de intuïtie van de ander, want dán is mijn begeleiding het meest effectief.

In september 2017 begon ik te schrijven over verlies en rouw. De eerste maanden van 2018 was ik daarvoor zelfs in Spanje en om het Spaanse Voluit Leven te ontdekken. Het schrijven was een prachtig, intuïtief creatieproces want steeds meer informatie, kennis, vaardigheden en wijsheid werden zichtbaar, kwamen bij elkaar en vielen op hun plek. Ik weet nog hoe verbaasd en verheugd ik was toen ik me realiseerde dat ik een nieuw rouwmodel had ontdekt: het Stappenplan voor een gezond rouwproces.

Het schrijven heeft ook geleid tot een nieuw perspectief op verlies en rouw, het zelfhulpboek en het werkboek Effectief Rouwen om Voluit te Leven, en het Thuis-traject voor rouw waarin alles samen komt.

Ik ben graag buiten, ik houd van wandelen en heb interesse in voedselbossen, permacultuur en andere nieuwe methoden van natuur in combinatie met voeding, kunst en recreatie. Ik ben graag creatief bezig door te tekenen, te kleuren en te weven. Al mijn weefsels staan als kleine filmpjes op mijn Vimeo-kanaal. Kijk ook hier rustig rond. Af en toe post ik wat op Instagram.

In november 2019 deed ik mee aan Stories Worth Sharing, waar ik mijn verhaal deelde op het podium. Een droom kwam uit!

‘Ik vind het prettig dat Willy goed kan luisteren en inleven.
De hulp en ideeën worden niet op een dwingende manier
maar heel liefdevol gebracht wat ruimte geeft om je eigen gevoel
te blijven volgen.’