Boeken Effectief Rouwen

Door alle lagen van de rouw

Zelf verloor Willy haar man aan de gevolgen van een bedrijfsongeval en bleef ze achter met twee kleine kinderen en een bedrijf. Van de één op de andere dag stond haar leven totaal op zijn kop. Alles was anders! Een jaar eerder had ze haar baan bij een bank opgezegd om alternatieve geneeswijzen te studeren. Een droom was uitgekomen maar die belandde met de studieboeken in de kast want er moest gerouwd worden. Ze was nieuw in het land van verlies en rouw maar kon niets met het traditionele rouwproces. Eigenwijs ging ze zelf op pad. Haar intuïtie, analytisch vermogen en moed leidden haar door alle lagen van de rouw. Het resulteerde in een afgerond, vervullend en verrijkend rouwproces, een visie op verlies en rouw, het ©Stappenplan voor een gezond rouwproces, én het ©Thuis-traject voor rouw.

Krachtig en wijs uit je rouw

Mensen zeggen wel: ‘Ik ben er sterker uitgekomen.’ Zij hebben de ervaring dat het verlies en de rouw niet voor niets waren. Zij hebben er voor zichzelf ook iets uit kunnen halen, ze hebben innerlijke kracht ervaren en levenswijsheid opgedaan.
Het Stappenplan helpt je niet alleen gezond te rouwen, het stimuleert ook je persoonlijke ontwikkeling en genereert innerlijke kwaliteiten. Deze ontwikkeling en krachtige kwaliteiten helpen je om met je verlies om te gaan. En ook na de rouw blijven deze krachtige kwaliteiten beschikbaar.

Er zijn twee boeken: het zelfhulpboek en het werkboek Effectief Rouwen om Voluit te Leven.

Het zelfhulpboek

  • omschrijft per stap het Stappenplan voor een gezond rouwproces.
  • geeft je daardoor inzicht in het rouwproces, in je eigen rouw en in jezelf.
  • biedt je herkenning, kennis en vaardigheden zodat je de voortgang van het proces kunt behouden.
  • bevat extra hoofdstukken over Zelfzorg+ in je rouwproces, Rouwen met kinderen, Tips voor de omgeving en Zelfreflectie.

Bekijk de inhoudsopgave van het zelfhulpboek

Het werkboek bevat:

  • 11 intuïtieve tekenopdrachten
  • 11 ontspanningsoefeningen
  • 11 visualisaties
  • 7 schrijfopdrachten
  • 3 huis-tuin-en-keukenopdrachten
  • 1 toegift

Bekijk de inhoudsopgave van het werkboek

.

Niet alleen lezen.
De opdrachten en oefeningen in het werkboek volgen de inhoud van het zelfhulpboek. Ze nodigen je op meerdere manieren uit om naar je verlies te kijken en ermee om te gaan. Ze motiveren en inspireren je om naar een dieper niveau in jezelf te gaan, daar waar je rouwt. Zo bied je ruimte aan wat innerlijk leeft en aan de oppervlakte wil komen. Deze innerlijke informatie is jouw wijsheid en biedt de inzichten die je nodig hebt om gezond te rouwen, op jouw manier en in jouw tempo.

Ook ontspannen en luisteren
De 11 ontspanningsoefeningen en 11 visualisaties zijn ook ingesproken en staan op een exclusief album op een Vimeo-kanaal op het internet. Er is ook een Vimeo-app beschikbaar. Zo kun je deze in een ontspannen houding beluisteren en meedoen. Door dit vaker te doen zal je de voortgang van je rouwproces stimuleren. Je kunt zo vaak luisteren als je wilt.

Je ontvangt het zelfhulpboek, het werkboek en de exclusieve toegang tot 3 uren geluidsopnamen
in één pakket  voor € 165 (inclusief BTW en verzendkosten).