Podcast MIND Young Studio over rouw

Ik ontving een uitnodiging van de MIND Young Studio om aan te sluiten bij hun podcast over rouw. Lars schreef: ‘Wij maken content om meer aandacht te creëren voor mentale gezondheid bij jongeren.’ Ik vond het direct een heel leuke uitnodiging, want je kunt niet vroeg genoeg leren hoe je gezond kunt rouwen.

MIND Young is het platform over de MIND voor en door jongeren. Dit platform biedt info, herkenbare verhalen, nieuws, tips en events over alles wat met de MIND van jongeren te maken heeft. Ook organiseren ze projecten en campagnes, zelf of samen met partners. Ze doen dit online, in de klas, of op speciale locaties. 

Op hun website en via Instagram en Facebook geven ze informatie over psychische klachten en problemen, delen ze ervaringen en hersenspinsels van anderen. Zo houden zij jongeren op de hoogte van het laatste nieuws rondom de MIND en geven tips en herkenning bij vaak en minder vaak voorkomende psychische klachten.

Onderstaand zie je een korte intro van Lars. Hij vertelde dat hij onlangs iemand heeft verloren en het moeilijk vindt om te rouwen. ‘Wat moedig van je, Lars, om het gesprek hierover aan te gaan!’ We hadden een heel open en spontaan gesprek over verlies en rouw. Hij vertelde na afloop dat hij anders aankijkt tegen verlies en rouw, meer positief.

En in zijn mailbericht van kortgeleden schrijft hij: Ik heb al veel positieve reacties ontvangen op de podcast en ook vrienden hebben hier echt al wat aan gehad. Mooi dat dat tot stand komt van de podcast.
En daar sluit ik me helemaal bij aan.

Veel luisterplezier!
En deel de podcast alsjeblieft met de jonge mensen om je heen als je denkt dat ze er wat aan kunnen hebben.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de podcast stuur me dan gerust en vrijblijvend een berichtje:  willy@effectiefrouwen.nl. Ik antwoord altijd!

Dit is de intro van Lars:

En dit is de link naar Spotify.