BorstkankerBlog 5


Zelfhelend vermogen

Het zelfhelend vermogen lijkt iets abstracts. Je weet dat je het hebt, maar je kunt het nergens aanwijzen, zo van: daar zit het. Als je in je vinger snijdt, geneest het vanzelf. Daar hoef je niets voor te doen.

Maar als je kanker hebt, geneest het dan ook vanzelf? Durf ik dat aan? Durf ik te vertrouwen op mijn zelfhelend vermogen? Als het er echt op aankomt?

Sinds het overlijden van mijn ouders, ander halfjaar en een halfjaar geleden, kwamen er beelden uit mijn kindertijd omhoog. De verwaarlozing had ik wel erkend, maar er bleken nog diepere lagen te zijn. Ik voelde diep verdriet, woede en machteloosheid. En toen kwam er een heel fijne ademtherapeut op mijn pad. Bij haar was het veilig om te uiten. Het werd ook een veilige plek om te onderzoeken waarom ik weigerde om te behandelen.
‘Je hebt zoveel innerlijke kracht, Willy. Ik begrijp je, maar ik heb ook het gevoel dat er iets onder je weigering zit.’

Mijn ademtherapeut kwam niet zomaar op mijn pad. Dat was de bedoeling. De timing was perfect. Net zoals dat mooie mens dat Reiki op afstand geeft. Zij was ook al in mijn kring van wijze vrouwen. En dan was er nog een mooie, oprechte vrouw die zó zuiver werkt. En natuurlijk, mijn dochter met haar loepzuivere realistische vragen en opmerkingen.

Ik realiseerde me dat ik al mensen om mij heen had verzameld die mij wilden en konden helpen. Dat was helemaal vanzelf ontstaan. En toen herinnerde ik me ook weer dat ik mezelf de vrijheid had gegeven om dit proces helemaal op mijn eigen manier te doen. Vanaf dat moment nam ik me voor om nog bewuster mijn intuïtie te volgen, naar mijn lichaam te luisteren, en om elke impuls serieus te nemen en daar direct op te reageren.

Zo kwam ik stap voor stap weer terug bij mezelf. Ik voelde meer rust in mijn lijf, kracht, eigen-wijsheid en vertrouwen.

Het zelfhelend vermogen werkt ook als een soort magneet: het trekt mensen en situaties aan die je helpen in je genezingsproces. Volg je intuïtie, luister naar je lichaam en reageer direct op je impulsen. Je zelfhelend vermogen staat achter je.


Wil je reageren op deze blog, stuur dan gerust en vrijblijvend een berichtje naar willy@effectiefrouwen.nl. Ik reageer altijd, maar gezien de omstandigheden wat later.