Een nieuwe woon- en werkplek

Half juni schreef ik een blog over mijn nieuwe ‘Over-mij-pagina’ op de website. Ik had niet kunnen vermoeden dat dieper intunen op mezelf én dat ook uiten, zo’n gevolgen zou hebben. Want sinds een week heb ik een nieuwe woon- en werkplek. Of eigenlijk nóg een woon- en werkplek.

Afgelopen zomer had ik geen inspiratie om blogs te schrijven. Ik kon gewoon geen thema’s of onderwerpen bedenken, voelde me leeg en moe. Daaraan toegeven ging aanvankelijk niet vanzelf, maar ik kon mijn overtuiging dat ik moest bloggen loslaten. Andere ‘moet-overtuigingen’ kwamen ook voorbij. Maar als ik dan voelde hoe leeg en moe ik was, kon ik ze loslaten. Zo zakte ik de leegte in; veel rusten, beetje fietsen, beetje wandelen, beetje in de tuin rommelen, én nog meer zelfonderzoek. Ik werd stil.

In de stilte kwamen mijn verlangens omhoog.
Ik kende ze al.
Ik had er ‘ooit’ op geplakt.
Nu lieten die stikkers los.

Begin augustus boekte ik spontaan twee weekjes groen, ruimte en rust op een landgoed in Brabant. Ja, ik heb altijd al op een landgoed willen wonen, met van die romantische wandelpaden, waterpartijen, bijgebouwen en heel oude bomen. De mensen waren er gastvrij, warm, open en geïnteresseerd. Ik ging er mijn eigen gang, maar bewoog me ook in de groep. Ik was namelijk terecht gekomen in een woongroep! En hier waren ook mensen die op verschillende plekken woonden en werkten. Mijn verlangen om parttime op een andere plek te wonen en werken werd aangewakkerd. Zo ook mijn nieuwsgierigheid naar het wonen en werken in een community.

‘Dit is zo’n bijzondere plek!’, zei ik tegen mijn dochter, Britte. Een paar dagen later kwam ze ook, om de stress van het zoeken naar een huis en werk los te laten. Britte en ik hadden het idee om ooit samen iets op te zetten. En je begrijpt het waarschijnlijk al, die ooit-stikker ging er ook af. We rustten uit, kletsten, dronken koffie, lagen in de zon en zwommen in heerlijk natuurwater. Onderwijl vroegen we ons af: wat willen we manifesteren?

We verlieten het landgoed en de woongroep met concrete plannen en de belofte dat we ook met hen onze plannen zouden delen. Thuis gingen we verder aan de slag. Een week later ontvingen we een grandioos voorstel van de Conscious Academy.

En nu zijn we hier, terug op het landgoed Coudewater, in Rosmalen, vlakbij Den Bosch! We hebben een duobaan als locatie manager van de Academy op deze locatie. We wonen hier in de community. En we kunnen ook onze eigen praktijken en projecten uitvoeren! We zien het als een prachtige opstart van onze gezamenlijke plannen.

Om het te vieren fietsten Britte en ik in twee dagen van Schipluiden via het centrum van Rotterdam naar Rosmalen. Zo’n fietstocht was ook iets wat we ooit zouden doen.

Ik schrijf deze blog vanuit mijn studio. Het uitzicht is een prachtig bomenlaantje met vallende bladeren in herfstgeel. Zonet schoot er een eekhoorntje voorbij. Straks drinken we buiten koffie, in de zon.

We kunnen het nog steeds niet helemaal geloven. En dat zeggen we dan ook tegen elkaar. Het is allemaal zo snel en moeiteloos gegaan; waar we naar verlangden hebben we gemanifesteerd.

Als je rouwt kun je in contact komen met je verlangens. Door je verlangens te voelen en toe te laten kun je je leven veranderen. Als je weet waar je naar verlangt kun je stappen zetten naar Voluit Leven. Wil je ook dieper intunen op je verlangens, om Voluit te kunnen Leven? Stuur geheel vrijblijvend een berichtje met je verlangens naar willy@effectiefrouwen.nl. Want zo start de beweging …