Intuïtie en rouw

Wat is intuïtie?
Een ander woord voor intuïtie is je spontane weten. Je weet ineens iets of je ziet ineens de oplossing. Dat is een inzicht. Je intuïtie is je feilloze, innerlijke navigator die weet wat jij nu nodig hebt, wat goed voor je is, waar je gelukkig van wordt en waar je van kunt genieten.

Je intuïtie heeft de perfecte timing, namelijk nu. Nu is het moment waarop je intuïtie laat weten wat het beste voor je is. Ze werkt 100 procent effectief.

Je intuïtie volgen
We vinden het lastig om onze intuïtie te volgen, omdat we de afloop niet weten. Het gebeurt ook vaak dat we haar negeren. Dat is een gewoonte geworden. Het gevolg is dat we nadenken over de keuzes in ons leven. We wegen de voor- en nadelen, we zetten de plussen en de minnen tegen elkaar af. En dan nog hebben we moeite om te kiezen.

Dat wordt veroorzaakt door onze intuïtie, door ons spontane weten. Diep in onszelf weten we wat goed voor ons is en wat de volgende stap is. En op enig moment kan dat totaal niet matchen met de situatie of met de plussen en de minnen. Toch volgen we dan …
en dat is intuïtie.

Rust
Toch volg je dan je intuïtie omdat je in dat geval echte rust ervaart. Je herkent die intuïtie aan de rust waarmee het inzicht aangeboden wordt, aan de rust die van dat inzicht uitgaat en aan de rust die je in je lichaam ervaart. Weten geeft namelijk rust.

Intuïtie en rouw
Ook en juist in je rouw biedt je intuïtie houvast. Als je je laat leiden door je intuïtie kom je in situaties terecht waarin je met je verlies wordt geconfronteerd. Het doel daarvan is om verder in je rouwproces te komen: bijvoorbeeld een stukje verlies te erkennen of te nemen, je gemis toe te geven, te huilen, een herinnering in je hart te sluiten, op te ruimten, een belangrijke beslissing te nemen, etc. Weet dat je intuïtie het allerbeste met je voor heeft en je nooit zal overbelasten. Wat wordt aangeboden, kun je aan. Je kunt van iedere confrontatie een helend rouwmoment maken.

Je eigen unieke rouwproces
Je intuïtie leidt je zo op een natuurlijke manier door het rouwproces. Daarnaast leer je door te volgen wat in de rouw werkt voor jou, wat bij jou past en wat je nodig hebt. Je leert daardoor jezelf beter kennen en creëert je eigen unieke rouwproces.

Ieder mens is van nature intuïtief
Jij ook. Vertrouw maar op je eigen wijsheid, kracht en moed. Hoe meer je je intuïtie volgt, hoe krachtiger en duidelijker het wordt. Je bekwaamt je steeds meer, totdat je het ervaart als iets dat het steeds meer vanzelf gaat.
En ook na de rouw, op alle gebieden in je leven, kun je je intuïtie blijven volgen.

In contact komen met je intuïtie
Om meer in contact te komen met je intuïtie kun je haar uitnodigen. Dat kan door rustig te gaan zitten of liggen, kopje thee of koffie erbij. Een wandelingetje of een creatieve bezigheid werken ook. En je bent niet de eerste bij wie tijdens het tanden poetsen of onder de douche de mooiste inzichten en plannen opkomen. Kortom, probeer zo veel mogelijk te ontspannen. Je intuïtie komt dan spontaan in ideeën, inzichten en oplossingen in jezelf omhoog.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze blog? Stuur me gerust en vrijblijvend een berichtje via het contactformulier. Ik antwoord altijd.

Wil je meer in contact komen met je intuïtie? Dan kun je lezen over:

In mijn persoonlijke begeleiding volg ik jouw intuïtie. We komen dan samen uit bij het thema of de situatie die gezien moet worden. Je leert je intuïtie te herkennen en te volgen. Je komt altijd tot inzicht en ervaart heling en rust.

Of kijk en luister naar onderstaande video: